Agenda culturală pentru perioada 2 7 mai

Un articol de: Anca Tuică - 28 Aprilie 2018

2 mai - În foaierul Operei Naționale Române din Timișoara, de la ora 17:00, are loc lansarea cărții „Ludwig van Beethoven, Geniul nemuritor al muzicii universale!”. Autor: Ionel Muntean. Prezintă: prof. univ. dr. Violeta Zonte, decan al Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara.

3 mai - Are loc spectacolul de operă „Carmen” de Georges Bizet, la Opera Națională București, de la ora 18:30. Libretul Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după o nuvelă de Prosper Mérimée. Regia: Marina Emandi Tiron. În rolul lui Carmen, Ljiubica Vranes, artist invitat.

4 mai - Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va susține în Sala Mare a Ateneului Român, de la ora 19:00, concertul simfonic dirijat de Horia Andreescu. Solist: Emmanuel Tjeknavorian. Din program: A. Haciaturian (Adagio din Suita „Spartacus”, Dansul săbiilor din Suita „Gayane”), J. Sibelius (Concertul pentru vioară și orchestră), L. van Beethoven (Simfonia nr. 6).

5 mai - La Teatrul Odeon din București are loc, de la ora 18:00, spectacolul muzical-educativ pentru copii „Clasic e fantastic - Copilăria lui Mozart”. Timp de o oră, copiii pot afla printr‑un spectacol de păpuși cine a fost și ce a făcut W.A. Mozart. Concepţie şi construcţie păpuşi: Aurelia Olteanu. Regia: Monica Ciută.

6 mai - La Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi este deschisă expoziția „Imaginea lumii țesută în lână - Scoarțe din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău (Republica Moldova)”. Sunt expuse 38 de scoarțe (din zestrea de peste 2.000 de covoare a muzeului) cu o mare valoare patrimonială, majoritatea fiind din secolele al XVIII‑lea și al XIX‑lea. Program de vizitare: între orele 10:00 și 17:00.

7 mai - Se deschide expoziția MANIFEST, la Galeria Cuhnie - Palatul Mogoșoaia. Autorul, Mihai Țopescu, expune fotografii cu trunchiurile a 600 de copaci, pe care i‑a pictat în pădurea Dumbrava din satul Poienari.

Tot în data de 7 mai, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional Bucureşti (Sala Studio), are loc Concertul de Gală „I love Ceaikovski”. Dirijorul Tiberiu Soare şi Symphactory Orchestra îl au ca invitat pe tânărul pianist Iulian Ochescu. Organizator: Fundația Calea Victoriei.