Ajutoare din Germania pentru Spitalul „Providența” din Iași

Data: 29 Aprilie 2020

În contextul pandemiei de ­COVID-19, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, în colaborare cu Crucea Roșie Bavareză, a sprijinit în luna aprilie Spitalul „Providența” din Iași cu echipamente de protecție, la care se adaugă o donație în bani, toate în valoare de 20.000 de euro.

Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, în colaborare cu Crucea Roşie Bavareză, a organizat la sfârşitul săptămânii trecute un transport umanitar către Spitalul „Pro­vi­dența” din Iaşi, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Ajutorul a constat în 1.400 de combinezoane, 5.500 de mănuși Nitril, 4.000 de măști sanitare și 1.000 de măști FFP2. La acestea se adaugă o donație în bani, realizată la începutul lunii aprilie, astfel încât donația totală ajunge la valoarea de 20.000 de euro.

Vineri, 24 aprilie, Înaltprea­sfințitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul ortodox român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, a fost prezent la plecarea acestor ajutoare spre România, ocazie pentru care s-a rugat împreună cu părintele Klaus Klein (preotul ortodox de inter­venție al Crucii Roșii Bavareze) pentru cei afectați de boală, dar și pentru medicii, asistenții și toți cei implicați în activitățile de sprijin în această perioadă de criză. A fost prezent și Franz Schedlbauer, primarul localității Bogen, de unde a plecat transportul.

Înaltpreasfinţia Sa a vizitat sâmbătă, 25 aprilie, și Centrul Comandamentului de Criză al Crucii Roșii responsabil pentru Bavaria Inferioară. Aici s-a întâlnit cu Uwe Suchomel, șeful acestui centru, și i-a binecuvântat pe cei care de şase săptămâni coordonează fără întrerupere activitatea anga­jaților Crucii Roșii din teritoriu. Înaltpreasfinția Sa a mulțumit din inimă pentru devotamentul acestor oameni și pentru sprijinul substanțial pe care aceștia l-au oferit semenilor noștri aflați în suferință în țară.