Ajutor eparhial pentru parohiile sărace din județul Tulcea

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 14 Martie 2024

În sala de ședințe a Centrului eparhial Tulcea a avut loc joi, 14 martie, o acțiune filantropică care a vizat ajutorarea unora dintre cele mai defavorizate parohii din Episcopia Tulcii. În acest sens, urmând unui obicei de mai mulți ani, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion s-a întâlnit cu cei 22 de preoți parohi din parohiile protopopiatelor Tulcea, Babadag și Niculițel: Băltenii de Jos, Gorgova, Crișan, C.A. Rosetti, Caraorman, Pardina, Partizani, Ceatalchioi, Victoria, Alba, Mircea Vodă, Măcin IV, Cerbu, Corugea, Vișina, Panduru, Ceamurlia de Sus, Vasile Alecsandri, 6 Martie, Făgă­rașu Nou și Războieni și Luminița, cărora le-a oferit câte 1000 de lei din fondul eparhial.

Preasfinția Sa le-a adresat preo­ților și un cuvânt de binecuvântare și de încurajare, mulțu­min­du-le pentru misiunea pastorală jertfelnică pe care o desfășoară în mijlocul credincioșilor, după care le-a vorbit despre necesitatea întăririi misiunii filantropice în parohii, în special în această perioadă a Postului Mare care urmează să înceapă peste câteva zile, când e nevoie să împletim și mai mult rugăciunea cu milostenia și cu toată fapta cea bună.

Activitatea de joi se încadrează în programul acțiunilor filantropice din Anul omagial-comemorativ 2024, derulate prin intermediul Sectorului social și Sectorului economic ale Eparhiei Tulcii.