Ajutor pentru o familie care a rămas fără casă

Un articol de: Pr. Andrei Ionuț Laza - 21 Decembrie 2023

O familie din Miheleu, comuna Lăzăreni, a rămas fără casă după ce aceasta a fost mistuită de flăcări. Autoritățile locale și consătenii au oferit ajutor și le-au pus la dispoziție, tatălui şi celor doi copii minori, o casă pentru ca aceștia să aibă unde să locuiască până la rezolvarea situației. Alţi localnici le-au oferit alimente, haine și bani.

Parohia Miheleu, din Protopopiatul Tinca, prin pr. paroh Aurel Ionel Iuonoi, a venit în ajutor prin colecte de alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă. 

Protopopiatul Tinca, prin implicarea pr. protopop Călin-Ovidiu Popa, a iniţiat o campanie de strân­gere de fonduri, iar în urma colectei inițiate s-au strâns peste 30.000 de lei. Banii colectaţi vor fi folosiţi în vederea achiziționării de materiale de construcție, mobilier și electrocasnice. Tot prin parohii s-au donat electrocasnice și haine. 

De asemenea, au fost începute lucrările de zidire a unei case noi, fiind finalizată fundaţia. Cei care doresc să sprijine acest proiect pot contribui prin toate parohiile de pe cuprinsul Protopopiatului Ortodox Tinca.