Ajutor pentru un tânăr bolnav din Caraş-Severin

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 26 Feb 2021

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, în primele două duminici ale lunii februarie s-a desfăşurat, la nivelul eparhiei, o colectă pentru un tânăr de 14 ani care suferă de o boală foarte gravă. Ionuţ-Petrică Mutaşcu din localitatea Verendin, judeţul Caraş-Severin, se confruntă de mai bine de jumătate de an cu o tumoare abdominală şi are nevoie de ajutor pentru a trece cu bine peste această încercare.

Părintele Gabriel Gozman, consilierul social- misionar al episcopiei, a afirmat: „Intervenţia de care acest copil are nevoie este una foarte costisitoare şi poate avea loc doar în străinătate. Prin efortul preoţilor şi al credincioşilor din eparhia noastră a fost adunată suma de 20.000 de euro. Este lăudabilă şi iniţiativa credincioşilor din parohia din care provine acest tânăr, o parohie rurală şi nu foarte mare, care a adunat 40.000 de euro”.

Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a primit, la Centrul eparhial, familia tânărului, alături de care s-a rugat pentru sănătatea lui Ionuţ, rostind şi o rugăciune de mulţumire pentru cei care au donat. Acesta a înmânat familiei suma de bani strânsă, oferindu-le şi o icoană şi o carte de rugăciuni pentru a-i fi de folos acestuia.

Boala tânărului a debutat în iunie 2020 printr-o serie de dureri şi spasme abdominale, urmând numeroase investigaţii, analize şi tratamente severe. În acest moment, băiatul se află la o clinică din Turcia, beneficiind de primele şedinţe de chimioterapie, radioterapie şi imunoterapie. Costurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor depăşesc cu mult, însă, posibilităţile financiare ale familiei.

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte organizează, de asemenea, o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea lui Ionuţ şi a familiei sale. Cei care doresc să ajute în continuare o pot face prin donaţii în contul bancar având codul IBAN RO87BTRLRONCRT0270766801, deschis la Banca Transilvania, de Asociaţia „Centrul de Tineret Moniom”, specificând „Pentru Ionuţ”.