Ajutorul Eparhiei Oradiei pentru refugiații din Ucraina

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 17 Martie 2022

Episcopia Oradiei, prin Asociația eparhială „Filantropia Oradea”, a oferit sprijin material în valoare de 98.185 de lei refugiaţilor din Ucraina. În cele patru protopopiate s-au organizat colecte în bani, produse alimentare, produse igienico-sanitare și produse non-alimentare (pături, îmbrăcăminte, jucării etc.), după cum urmează: sume de bani - 37.465 de lei, produse alimen­tare - 26.050 de lei, hrană pentru bebeluși - 4.500 de lei, produse igienico-sanitare -11.000 de lei, produse non-alimentare - 19.170 de lei.

Cu ajutorul voluntarilor au fost organizate patru transporturi umanitare ce au distribuit produsele colectate în apropierea punctului de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației. Momentan există şase locuri pentru cazare oferite de credincioșii bihoreni, pentru 36 de persoane.

Serviciul de informare, consiliere și sprijin pentru migranți oferit de Asociația „Filantropia Oradea” a ajutat 330 de persoane refugiate din Ucraina prin servicii de cazare, sprijin material, servicii de translare, consiliere psihologică și asistență juridică. Cei care doresc să ofere sprijin pot afla detalii la parohii sau accesând website-ul www.filantropiaoradea.ro/ucraina.