Alături de semenii aflaţi în lipsuri

Un articol de: Ioan Bușagă - 05 Mai 2016

- În zilele de Paști, mai mulți credincioși de la Parohia „Sfântul Stelian“-Lucaci, Protoieria Sector 3 Capitală, sub coordonarea pr. paroh Florin Șerbănescu și a pr. Ioan Dobrescu, au oferit daruri copiilor de la Centrul de zi „Licurici“, aflat în raza parohiei (foto).

- Daruri pentru cei aflaţi în lipsuri au oferit şi membrii Ligii Tineretului Creştin Ortodox Român (LTCOR), filiala Mizil, jude­țul Prahova. „Urmând tradiţia anilor trecuţi, elevi şi studenţi din cadrul LTCOR Mizil au fost alături de cei nevoiaşi, împărţind pachete cu alimente, pentru ca toţi să aibă o masă împodobită de sărbătorile Sfintelor Paşti. În noaptea de Înviere, aproximativ 100 de membri ai ligii, după ce au luat lumină, au aprins lumânări și candele la mormintele eroilor din cimitirul oraşului, precum și la cele la care nu a avut cine să aprindă”, a precizat diac. Alexandru Croitoru, preşedintele filialei amintite.

- Acţiuni similare au avut loc şi în alte parohii din ţară, precum cele din județul Argeş, în care s-au vizitat şi împărţit daruri persoanelor din Așezământul social de îngrijire a bătrânilor din incinta Spitalului Călinești, precum și celor de la Centrul medico-social din Dedu­lești.