Alegerea decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova

Un articol de: Pr. Ioniță Apostolache - 24 Septembrie 2020

Profesorii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova s-au întâlnit luni, 21 septembrie, în Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu”, pentru exprimarea votului consultativ în vederea alegerii noului decan. Şedinţa a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. 

Preotul prof. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan şi-a prezentat candidatura, dând citire planului managerial de activitate, propus pentru următorii patru ani de activitate. Totodată, părintele profesor Răzvan Stan a prezentat bilanţul realizărilor din mandatul anterior, anga­jându-se să ducă la împlinire planul managerial actual. În finalul întâlnirii, profesorii Facultăţii de Teologie din Craiova şi-au exprimat în unanimitate votul de susţinere pentru pr. prof. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan în noul mandat de decan al instituţiei teologice craiovene.

Pr. prof. univ. dr. Nicolae Răz­van Stan este specialist în teologie sistematică, disciplina Spiritualitate ortodoxă. A susţinut teza de doctorat cu titlul „Antro­pologia din perspectiva hristo­logică: bazele doctrinare ale vieţii duhovniceşti”, sub coordonarea prof. univ. dr. Dumitru Radu, la Facultatea de Teologie „Ovidius” din Constanţa (2007). Lucrarea a fost publicată ulterior în mai multe ediţii, ultimele două dintre ele la Editura Mitropoliei Olteniei. Pe lângă laboriosul tratat de antropologie, părintele Răzvan Stan a scris numeroase lucrări de unic autor, a coordonat volume, a semnat articole şi studii, publicate în reviste de prestigiu din ţară şi străinătate. Din anul 2017 este conducător de doctorat, iar de anul acesta a fost promovat la treapta de profesor universitar.