Ambasadorul Germaniei a vizitat Arhiepiscopia Târgoviștei

Data: 14 Iunie 2023

​Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a primit luni, 12 iunie, la Reședința eparhială din orașul Târgoviște, vizita ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Peer Gebauer, și a soției sale.

La întâlnire au participat Claudia Gilia, prefectul județului Dâm­bovița, senatorul Titus Corlățean, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, și părintele dr. Ionuț Adrian Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Ambasadorul Peer Gebauer a do­rit să cunoască mai multe despre Biserica Ortodoxă Română și despre misiunea ei pastorală în contemporaneitate, precum și despre configurația confesională a municipiului Târgoviște, fostă capitală voievodală și important centru cultural medieval românesc, ne-a transmis Biroul de presă al Arhi­episcopiei Târgoviștei.

Înaltpreasfinția Sa a mulțumit oaspetelui german pentru vizita și ospitalitatea arătată de Bisericile din Germania, la Karlsruhe, când a participat la cea de-a 11-a Adunare generală a Consiliului Mondial al Bisericilor, prilej cu care a fost ales membru în Comitetul Central și în Comitetul Executiv al acestui for de dialog inter­creștin.