Ambasadorul Israelului la Bucureşti în vizită la Patriarhia Română

Un articol de: Ziarul Lumina - 22 Decembrie 2016

În ziua de 21 decembrie 2016, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, la Reşedinţa Patriarhală, pe Excelenţa Sa Doamna Tamar Samash, Ambasadorul Israelului la Bucureşti.

Doamna ambasador a mulţumit pentru primire şi a exprimat bucuria de a se reîntâlni cu Patriarhul României la aproape un an de la precedenta întâlnire.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat bunele relaţii ale Patriarhiei Române cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi a subliniat importanţa pelerinajelor organizate de Agenţia de pelerinaje BASILICA Travel a Patriarhiei Române în Ţara Sfântă, prin care este intensificată evlavia pelerinilor, dar şi o mai bună cunoaştere a Locurilor ­Sfinte.

În acest context, doamna ambasador a prezentat Patri­arhului României un proiect al Ambasadei Israelului la Bucureşti, de organizare, la începutul anului 2017, la Palatul Patriarhiei, a unei expoziţii de fotografii, intitulat „O credinţă care dăinuie: Ortodoxia în Ţara Sfântă”.

Preafericitul Părinte Pa­triarh Daniel a apreciat această iniţiativă, pe care o consideră utilă pentru credincioşii Bisericii noastre şi, în special, pentru pelerinii ortodocşi români dornici de a vizita Ţara Sfântă.

Biroul de presă al Patri­arhiei Române

Proiect pentru o expoziţie despre Biserica Ortodoxă

La finalul întâlnirii, Ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa Doamna Tamar Samash, a declarat: „A fost o deosebită plăcere pentru mine să mă reîntâlnesc cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi, în acelaşi timp, să discutăm asupra posibilităţii organi­zării expoziţiei «O credinţă care dăinuie: Ortodoxia în Ţara Sfântă». Sunt foarte bucuroasă că Preafericirea Sa a acceptat această idee şi că vom continua astfel cooperarea dintre noi”. (Ioan Buşagă)