Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti în vizită la Patriarhia Română, la încheierea misiunii în România

Un articol de: Ziarul Lumina - 27 Ianuarie 2017

În ziua de 26 ianuarie 2017, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită la încheierea misiunii diplomatice în România pe Excelenţa Sa, Domnul Dr. Pande Lazarevski, Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti.

Excelenţa Sa a mulţumit pentru primire şi a amintit bunele relaţii statornicite între cele două ţări, unite în primul rând prin credinţa creştină ortodoxă.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat relaţiile dintre cele două popoare majoritar ortodoxe şi a subliniat oportunitatea cunoaşterii reciproce mai aprofundate şi a intensificării legăturilor culturale prin intermediul pelerinajelor organizate în Republica Macedonia de către Agenţia de Pelerinaj BASILICA Travel a Patriarhiei Române şi al pelerinilor din Republica Macedonia care vizitează mănăstirile şi bisericile reprezentative din România.

În acest sens, Patriarhul României consideră că schimburile culturale pot contribui la evi­dențierea mai pregnantă a valorilor creştine comune, în contextul lumii secularizate de astăzi. (Sectorul relații bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe)