Ambasadorul român la Chișinău în vizită la Mitropolitul Basarabiei

Data: 17 Martie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, s-a întâlnit miercuri, 15 martie, cu Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul extraordinar și plenipo­tențiar al României în Republica Moldova, se arată pe site-ul mitropoliaba­sarabiei.md.

În cadrul discuțiilor, ambasadorul Cris­ti­an-Leon Țurcanu a apreciat implicarea social-filantropică și culturală a Mitropoliei Basarabiei și a asigurat sprijinul Ambasadei României în proiectele aflate în desfășurare.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a mulțumit pentru sprijinul acordat de către Statul Român prin Ambasada României nu numai Mitropoliei Basarabiei, ci și parohiilor care au desfășurat proiecte sociale, de construcție și renovare. De asemenea a mulțumit Guvernului României pentru suplimentarea posturilor clericale și alocarea de posturi neclericale pentru Mitropolia Basarabiei.

Părintele Mitropolit Petru a apreciat și mulțumit Guvernului României pentru sprijinul necondiționat acordat Republicii Moldova în această perioadă cu multe încercări economice și sociale.

La final, Înaltpreasfinția Sa a oferit în dar ambasadorului român o icoană cu Maica Domnului și Pruncul Iisus.