Ambasadorul statului Israel în România în vizită la Reședința mitropolitană din Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 12 Martie 2021

La Reședința mitropolitană, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, l-a primit în vizită pe Excelența Sa David Saranga, ambasadorul statului Israel în România.

În cadrul întâlnirii care a avut loc miercuri, 10 martie, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a vorbit despre vizitele Înaltprea­sfinției Sale în Israel și despre pelerinajele organizate în Țara Sfântă, „care dau posibilitatea credin­cio­șilor să se închine la Locurile Sfinte, unde s-au arătat în lume iubirea și lucrarea minunată a lui Dum­nezeu pentru oameni și prin oameni. Mitropolitul Clujului și-a exprimat, totodată, do­rin­ța de a reveni cât mai curând în acele locuri încărcate de istorie și spi­ritua­litate”, a declarat consilierul cultural al arhiepiscopiei, preotul Cornel Coprean.

Excelența Sa David Saranga l-a asigurat pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei de inten­ții­le ferme ale Israelului de a semna un acord cu România pentru reluarea turismului. De asemenea, s-a mai discutat despre impactul pandemiei asupra vieții spirituale și nevoia oamenilor de a găsi repere în această perioadă.