Aniversare în Episcopia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 15 Martie 2022

În Duminica Ortodoxiei, 13 martie, Episcopia Oradiei a sărbătorit întronizarea celui de-al șaselea ierarh al eparhiei, Preasfințitul Părinte Sofronie, eveniment petrecut în urmă cu 15 ani în vechea Catedrală a Oradiei, Biserica cu Lună.

În semn de recunoștință și sfântă mulțumire față de dragostea și părinteasca purtare de grijă ale lui Dumnezeu, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a săvârşit Sfânta Liturghie la catedrala cea nouă a Episcopiei Oradiei, cu hramul „Învierea Domnului”, care s-a înălțat, înfrumusețat și târnosit sub coordonarea sa. În cadrul slujbei a fost citită Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei din anul 2022.

La momentul Ecteniei întreite s-au rostit rugăciuni de mulțumire pentru binecuvântările și darurile revărsate de Dumnezeu asupra întregii eparhii și a arhipăstorului acesteia.

Ierarhul l-a hirotonit ierodiacon pe monahul Silvestru Vid, pe seama Mănăstirii Izbuc, fiind cea de-a 233 persoană pe care o trece în rândurile slujitorilor Sfântului Altar în cei 15 ani de slujire arhierească în tronul vlădicesc al Episcopiei Oradiei Mari.

La această aniversare liturgică a Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie, clerul preoțesc, cinul monahal și poporul binecredincios, comunitatea dreptmăritoare încre­dințată Preasfinției Sale spre păstorire, au înălţat către Tronul lui Dumnezeu rugăciune, ca Preamilostivul Dumnezeu să reverse în continuare binecuvântările Sale cele cerești asupra ierarhului, ținându-l pe mai departe în vrednică, sfântă, îndelungată și bineplăcută Domnului slujire a Veș­nicului Arhiereu și a poporului lui Dumnezeu.