Aniversare în Episcopia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 07 Martie 2023

În prima duminică a Postului Mare, a Ortodoxiei, Episcopia Oradiei a sărbătorit 16 ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Sofronie, la 25 februarie 2007, în Catedrala istorică, numită şi „Biserica cu Lună”, din Oradea.

Ierarhul a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Izvorul Tămăduirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu” și „Așezarea moaș­te­lor Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în Lida” din Oradea. Pr. paroh Cris­tian-Octavian Rus, consilier cultural, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din acest an şi a adresat felicitări ierarhului cu ocazia momentului aniversar. La finele Sfintei Liturghii, Prea­sfințitul Episcop Sofronie şi soborul slujitor au înălțat rugăciuni de mijlocire a odihnei și mântuirii sufletului mamei ierarhului, Maria Drincec.

De asemenea, Preasfinția Sa a subliniat cu acest prilej că „icoana este dovada familiarității lui Dumnezeu cu noi și a faptului că noi, creștinii, care Îl iubim pe Dumnezeu și o iubim pe Maica Domnului, suntem parte a familiei Dumnezeului întrupat, parte a familiei celei mari a Maicii Domnului”.