Aniversare la Oradea

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 24 Martie 2021

În urmă cu 14 ani, în Duminica Ortodoxiei, în vechea Catedrală Episcopală din Oradea, a fost ­întronizat Preasfințitul Părinte Sofronie ca Episcop al acestei eparhii.

În prima duminică din Postul Mare, ierarhul a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. În cadrul slujbei, diaconul Ionuț Florin Lazăr a fost hirotesit arhidiacon. Preotul Cristian Octavian Rus, consilier cultural, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din acest an.

Preasfinţitul Părinte Sofronie l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. Ioan Cadar, cadru didactic de religie ortodoxă și director-adjunct al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, ca recunoaștere a activității didactice și administrativ- școlare pe care a desfășurat-o până în prezent.

Protos. Irineu Bighe, eclesiarhul Catedralei Episcopale, a oferit ierarhului un aranjament floral, cu prilejul sărbătoririi celor 14 ani de la întronizare, iar la final, Preasfinţitul Părinte Sofronie a rostit un cuvânt de mulţumire.