Aniversare pentru Corala „Neagu Ionescu” din Buzău

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 03 Noiembrie 2023

Membrii Coralei ortodoxe mixte „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, care a împlinit miercuri, 1 noiembrie, un deceniu de activitate, s-au aflat în zilele premergătoare aniversării într-un pelerinaj în orașul Iași. 

Sâmbătă, 28 octombrie, Corala „Neagu Ionescu” a susținut un concert în biserica Parohiei „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, păstorită de pr. Mihai-Eduard Doroșincă, iubitor al muzicii corale și organizator al Festivalului Coral Internațional „Gavriil Musicescu” din capitala Moldovei. A doua zi, duminică, membrii coralei s-au închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și au oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Mitropolitană din Iași, ne-a transmis pr. prof. Gianin-Cristian Oprea, dirijorul coralei.

 Printre obiectivele vizitate pe parcursul celor trei zile de pelerinaj s-au numărat: Mausoleul Eroilor de la Mărășești, Palatul Culturii, Grădina Botanică și Mănăstirea Copou din Iași, Mănăstirea Vlădiceni și biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Bacău.