Antrepozite fiscale pentru comercializarea legală a pălincii

Data: 03 Octombrie 2014

Primele antrepozite fiscale din Sălaj ce permit vânzarea legală a pălincii s-au înfiinţat de curând în localităţile Bocşiţa şi Bădăcin, unul dintre întreprinzători comercializând deja cunoscuta băutură alcoolică în magazinele duty-free din toate aeroporturile româneşti.

Atestată documentar încă din secolul al XVI-lea, pălinca produsă tradiţional în gospodăriile ţăranilor din Sălaj nu s-a putut vinde legal până în acest an, ca urmare a lipsei unui antrepozit fiscal, cerut de legislaţia în domeniul băuturilor alcoolice.

Cel care a înfiinţat primul antrepozit fiscal din judeţ este Vasile Aciu, un producător din Zalău. Văzând că producătorii de pălincă nu se pot înţelege privind constituirea în comun a antrepozitului fiscal, acesta a făcut propriile demersuri, finalizate cu succes în acest an.

Pălinca se vinde la trei gramaje - 200, 500 şi 700 de mililitri, cu preţuri cuprinse între 49 de lei şi 119 lei, putând fi achiziţionată şi online, de pe site-ul special creat pentru acest produs. Un al doilea antrepozit fiscal de acest gen a fost înfiinţat în localitatea Bădăcin. (Cristina Zamfirescu)