Arhiepiscopul Aradului a prezidat examenul de licență al teologilor

Un articol de: Pr. Lect. Dr. Filip Albu - 29 Iunie 2023

În zilele de 26 și 27 iunie a avut loc examenul de licență pentru absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. La această sesiune s-au înscris 14 candidați.

Comisia instituită prin decizia Universității a evaluat cunoștin­țele de Teologie Dogmatică Ortodoxă și cele de specialitate, la care s-a adăugat susținerea proiectului de licență.

Prezent la eveniment, Înaltprea­sfințitul Părinte Timotei, Arhi­episcopul Aradului, i-a felicitat pe noii licențiați pentru încununarea anilor de studii prin acest titlu academic obținut. În continuare, Înaltprea­sfinția Sa a subliniat importanța păstrării și transmiterii învățăturii de credință a Bisericii, așa după cum aceasta le-a fost transmisă, cu responsabilitate și competență, de către părinții profesori pe parcursul anilor de studii.

În încheiere, decanul facultății arădene, preotul profesor dr. Cristinel Ioja, a mulțumit ierarhului pentru prezență, binecuvântare și permanenta purtare de grijă față de instituție. Pentru continuarea studiilor, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad are deschise programe de masterat și doctorat, oferta educațională putând fi consultată pe site-ul www.teologiearad.ro.