Arhiepiscopul Aradului la slujba Canonului cel Mare

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 19 Martie 2021

În primele patru zile din prima săptămână a Postului Mare, credincioşii arădeni au participat cu multă evlavie la slujba Pavecerniţei Mari, în cadrul căreia s-a citit unul din cele mai pătrunzătoare poeme religioase, scrise pentru uzul cultului Ortodox, Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în fiecare zi între credincioşii arădeni la acest început de drum duhovnicesc, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad.
În aceste zile, primele patru din post, Înalt­preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți la sfintele slujbe săvârşite în catedrala arădeană despre fiecare parte citită din Canonul cel Mare, cu referire în special la rostul numelor pomenite în cuprinsul canonului pentru orientarea morală a ascultătorilor, adică spre urmarea exemplelor bune şi ferirea de cele rele. De asemenea, chiriarhul arădean a stăruit asupra însemnătăţii slujbei săvârşite la începutul Postului Mare, precum şi asupra meritelor imnografului la înfrumuseţarea cultului bisericesc, spre un cât mai mare folos duhovnicesc al credincioşilor.