Arhiepiscopul Atenei s-a întâlnit cu ministrul elen al dezvoltării rurale

Un articol de: Pr. Eugeniu Rogoti - 16 Ianuarie 2016

În ziua de luni, 11 ianuarie, Preafericitul Părinte Ieronim al II-lea, Arhiepiscopul Atenei şi al Întregii Grecii, a avut o întâlnire cu ministrul elen al dezvoltării rurale, domnul Vanghelis Apostolou, anunţă romfea.gr. Ministrul a abordat în cadrul întâlnirii tema folosirii terenurilor agricole care aparţin Bisericii, ca parte a efortului general depus de Ministerul Dezvoltării Rurale din Grecia, în vederea exploatării terenurilor rurale pentru a susţine fermierii locali.

Ministrul Apostolou i-a adus la cunoştinţă Arhiepiscopului Ieronim interesul ministerului pe care-l conduce pentru folosirea cât mai eficientă a terenurilor respective în beneficiul fermierilor greci şi al economiei statului elen. Problema proprietăţilor ar urma să fie discutată în contextul mai larg al definitivării procesului actual de eficientizare a utilizării pădurilor şi terenurilor naţionale.

Preafericitul Părinte Ieronim a fost de acord cu propunerea de a fi folosite productiv terenurile bisericeşti care sunt necultivate, mai ales pentru a ajuta tinerii fermieri să obțină produse de calitate şi să ofere modele de agricultură. Dialogul în această privinţă va continua.