Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și-a sărbătorit ocrotitorul

Data: 12 Septembrie 2021

Joi, 9 septembrie, Înaltprea­sfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și-a serbat ocrotitorul spiritual. În această zi, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie la metocul chiriarhal închinat Sfinților și dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana din localitatea Itești, într-un cadru restrâns, în compania personalului monahal de aici.

Apoi, sub protia părintelui arhi­man­drit Pimen Costea, vicar eparhial, a fost săvârșită o slujbă de Te Deum în semn de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra ierarhului și a Eparhiei Romanului și Bacăului în cei 21 de ani de slujire arhierească.

În partea a doua a zilei, în cadru festiv, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim s-a întâlnit cu membrii Admi­nis­trației eparhiale și distinși invitați, care, în luările de cuvânt, și-au exprimat gândurile de apreciere prilejuite de sărbătoarea din această zi. În numele colaboratorilor din Administrația eparhială, părintele vicar a adresat Înaltprea­sfinției Sale un cuvânt omagial în care a reliefat virtuțile care întregesc personalitatea ierarhului în raport cu păstoriții săi.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a mulțu­mit invitaților pentru gândurile adresate, rememorând, totodată, crâmpeie de amintiri din perioada de început a vieții monahale de la Mănăstirea Bistrița, din anul 1980, când a primit numele ocrotitorului său spiritual.