Arhiepiscopul Târgoviștei la parohii și mănăstiri din Dâmbovița

Un articol de: Ziarul Lumina - 09 Martie 2019

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a efectuat joi, 7 martie 2019, o vizită pastorală în cadrul protoieriilor Târgovişte Sud şi Titu, județul Dâmbovița, unde a vizitat un număr de 8 parohii: Ilfoveni, Racovița, Postârnac, Finta, Dobra și Gura Șuții, Protoieria Târgoviște Sud, și Boteni și Braniște, Protoieria Titu. De asemenea, a fost vizitată și Mănăstirea Nucet, din Protoieria Târgoviște Sud.

Înaltpreasfinţia Sa a evaluat activitatea pastoral-misionară de la parohii, precum si stadiul lucrărilor de construcţie la bisericile parohiale de la Racovița, Ilfoveni, Postârnacu, Dobra și Finta, la casele parohiale de la Boteni și Braniște și a fost inaugurată, fiind sfințită casa parohială de la Parohia Gura Șuții. A fost evidențiată necesitatea finalizării lucrărilor de restaurare a picturii de la turnul clopotniță al Mănăstirii Nucet. Au fost abordate diferite probleme legate de specificul pastoral-misionar al fiecărei parohii, fiind analizate diferite chestiuni administrativ-gospodărești, curente și urgente din zonele vizitate, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Ierarhul a apreciat eforturile depuse până acum de preoții slujitori, la parohiile mai sus menționate, binecuvântând lucrările realizate și asigurându-i de susţinerea Centrului eparhial pentru finalizarea tuturor proiectelor începute şi derularea altora noi.