Arhiereul Ilarion Mircea Băcăuanul, pomenit la Roman

Un articol de: Silviu Dascălu - 15 Feb 2024

Vineri, 9 februarie, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, la finalul Dumnezeieștii Liturghii, a fost pomenit arhiereul Ilarion Mircea Băcăuanul, la trecerea a 74 de ani de la mutarea sa la cele veșnice, informează părintele Bogdan Palcău.

Ziua a debutat cu Sfânta Liturghie la care, între preoții slujitori, a participat și părintele Daniel Dinga, preotul paroh al comunității din Ruginoasa, localitatea natală a vrednicului ierarh, însoțit de o seamă de reprezentanți ai administrației locale, ai instituțiilor școlare din comună, dar și de alte persoane care au dorit să ia parte la acest moment de comemorare.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită rânduiala Parastasului, sub protia Înaltprea­sfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. La finalul slujbei, preotul Daniel Dinga a dat citire cuvântului realizat de pr. dr. Florin Țuscanu, fost slujitor al acestei parohii.

Ulterior, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a evocat personalitatea marcantă a acestui fiu și slujitor al eparhiei, arătând importanța pe care acesta a avut-o la timpul său în viața Bisericii.