ASCOR Brașov, 30 de ani de la înființare
Filiala brașoveană a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) a sărbătorit 30 de ani de la înființare prin mai multe manifestări duhovnicești și culturale organizate în perioada 1-3 martie. La manifestările aniversare au participat vechi membri ai ASCOR Brașov, veniți din toate părțile țării.
Programul a început vineri, 1 martie, cu un moment de rugăciune în Capela „Acoperământul Maicii Domnului” din Complexul Memorandului al Universității „Transilvania” din Brașov, unde s-au adunat membrii actuali ai ASCOR Brașov și vechii membri veniți în calitate de oaspeți, împreună cu familiile lor, informează Mitropolia Ardealului. Seara a continuat cu o meditație rostită de preotul Costin Butnar din Brașov, vechi apropiat al ASCOR Brașov. Acesta a vorbit despre preoția lui Melchisedec și despre rolul binecuvântării într-o comunitate.
Sâmbătă, 2 martie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, urmată de un parastas pentru membrii trecuți la Domnul. Pr. prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu a rostit un cuvânt de bun-venit tuturor și a rememorat momentele frumoase trăite de fiecare generație în perioada în care a coordonat activitatea asociației.
A urmat o întâlnire organizată în Aula Universității „Transilvania” din Brașov, unde foștii președinți și colaboratori au transmis mesaje de felicitare și au primit câte o plachetă comemorativă din partea actualei generații. Foștii membri și-au adus aminte cu emoție de perioada studenției la Brașov și de rolul important pe care l-a avut asociația în viețile lor.
În cadrul întâlnirii, protopopul de Brașov, pr. Dănuț-Gheorghe Benga, a vorbit despre câteva personalități care au marcat existența ASCOR Brașov, în special regretatul profesor Ioan Sorin Apan. Pr. protopop Dănuț-Gheorghe Benga a amintit în cuvântul său mai multe momente importante din cei 30 de ani de activitate ai asociației și a oferit câteva sfaturi pentru o şi mai bună organizare pe viitor.
Pr. Horațiu Moldovan, membru fondator, și pr. Liviu Preda, actualul îndrumător, au vorbit la rândul lor în cadrul evenimentului. Pr. Nicolae Tănase a mulțumit tuturor generațiilor pentru ajutorul acordat anual prin tabăra organizată la Valea Plopului, județul Prahova. La final a avut loc un program de folk. Manifestările aniversare s-au încheiat duminică, 3 martie, cu Sfânta Liturghie și un Te Deum.