ASCOR Cluj a sărbătorit 30 de ani de la înființare

Un articol de: Darius Echim - 14 Decembrie 2023

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înfiin­țarea filialei Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) Cluj, au avut loc mai multe manifestări în comunitatea studenţească clujeană.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit Sfânta Liturghie la biserica studenților din Campusul Universitar „Hasdeu” din Cluj-Napoca, sâmbătă, 9 decembrie. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Lavrentie al Cernigovului”. În cuvântul de învăță­tură, ierarhul a arătat că „toți suntem chemați de Dumnezeu la o slujire și tot El este Cel care ne ajută să o ducem la îndeplinire”. A fost săvârşită, de asemenea, slujba Parastasului, în cadrul căreia au fost pomeniți membrii ASCOR trecuți la Domnul - Mitropolitul Bartolomeu Anania și Episcopul Vasile Flueraș. 

Cu prilejul împlinirii celor 30 de ani de activitate în cadrul ASCOR, părintele Ciprian Negreanu, slujitor al comunității studenților clujeni, a primit Ordinul „Nicolae Ivan”.

Filiala Cluj a ASCOR a fost înființată la inițiativa Mitropolitului Bartolomeu Anania, iar primul pre­ședinte a fost studentul de atunci Ciprian Negreanu, actualmente duhovnicul comunității.