Asociaţia Vasiliada, 14 ani de activitate social-filantropică

Data: 22 Martie 2015

Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, marchează luna aceasta 14 ani de activitate social-filantropică în Oltenia. Evenimentul a fost marcat în cadrul Adunării Generale Ordinare, care a avut loc vineri, 20 martie, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei, şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Vasiliada, şi a Excelenţei Sale Emma Nicholson, Baroneasa de Winterbourne, membru al Camerei Lorzilor din Parlamentul britanic şi, începând cu anul 2011, membru de onoare al Asociaţiei Vasiliada.

Evenimentul aniversar a fost găzduit de Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu“ din cadrul Centrului de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Arhiepiscopiei Craiovei (str. Brestei nr. 24), unde a avut loc mai întâi şedinţa ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Vasiliada. Cu acest prilej a fost prezentată activitatea asociaţiei desfăşurată în anul 2014 şi direcţiile de acţiune propuse de aceasta spre a fi îndeplinite în anul 2015. La eveniment au luat parte membri ai Adunării Generale din cadrul Asociaţiei Vasiliada, parteneri, colaboratori şi voluntari care s-au implicat activ în proiectele desfăşurate în anul 2014.

Asociaţia Vasiliada este una dintre cele mai reprezentative instituţii caritabile din sud-vestul României, desfăşurându-şi activitatea sub patronajul Mitropoliei Olteniei. În cei 14 ani de activitate, a derulat numeroase proiecte sociale în beneficiul persoanelor aflate în dificultate, dintre care amintim: copii aflaţi în situaţii de risc, persoane cu dizabilităţi, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, tineri post-instituţionalizaţi, persoane private de libertate şi persoane fără loc de muncă. (Gabriela Firu)