Aspecte legate de protecția mediului prezentate la ședința Protopopiatului Iași I

Data: 13 Feb 2023

Luni, 13 februarie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-a desfășurat în cadrul ședinței lunare administrative a Protopopiatului Iași I o activitate de formare și informare a preoților cu privire la modalitățile ce trebuie puse în practică în vederea protecției mediului înconjurător.

În cadrul acestei activități, ce are la bază „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhi­episcopia Iașilor și Garda de Mediu/Comisariatul Județean Iași, au fost prezenți: comisarul-șef Gheorghe Bacușcă din partea Gărzii de Mediu Iași, inspector Dumitrița Picioruș, ca reprezentant al Agenției Teritoriale pentru Protecția Mediului, alături de pr. Marius Burghelea, directorul Departamentului SSM/PSI-SU/GDPR al Arhiepiscopiei Iașilor, pr. protopop Florin Călugăru, Protopopiatul Iași I, respectiv preoții din cadrul acestui protopopiat.

Discuțiile au fost interactive, părinții pre­zenți la ședință manifestând un real interes în dobândirea de noi cunoștințe cu privire la gestionarea managementului deșeurilor.