Atelier de creație „Cum mărturisesc credința creștin-ortodoxă”

Un articol de: Anastasia Pătrașcu - 04 August 2017

Joi, 3 august, la sediul Protopopiatului Slobozia a avut loc atelierul de creație cu tema „Cum mărturisesc credința creștin-orto­doxă”.

Beneficiarii proiectului „Clu­bul de vară” au purtat discuții libere cu părintele protopop Ionuț Butu, cu părintele profesor Constantin Pătrașcu și cu profesoara de religie Daniela Matei. Împreună au ajuns la concluzia că un creștin ortodox mărtu­risește credința prin practicarea ei. Astfel, fiecare dintre noi este dator să înceapă ziua cu gândul la Dumnezeu, să continue cu ascultarea față de părinți, cu respect față de cei din jur, cu participarea la Sfânta Liturghie în zi de duminică sau sărbătoare, cu facerea de bine, cu respectarea perioadelor de post, cu mărtu­risirea păcatelor și prin unirea cu Iisus Hristos, Mântuitorul lumii, în Sfânta Euharistie.

Apoi, copiii au alcătuit eseuri prin care și-au exprimat propriile gânduri, sentimente, trăiri și convingeri cu privire la tema menționată. La final, Proto­po­piatul Slobozia a oferit tuturor copiilor diplome, cărți religioase, cărți de lectură și metanii. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă și cu mulțumirea adusă lui Dumnezeu prin rugăciune.