Atelier de desen dedicat Zilei copilului, la Călărași

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 30 Mai 2023

Muzeul Dunării de Jos Călărași (MDJC) organizează un atelier de desen dedicat Zilei copilului, desfăşurat în perioada 29‑31 mai, şi vine în întâmpinarea dorințelor copiilor de diferite vârste și cu preocupări artistice. Scopul principal al întâlnirii copiilor la muzeu este acela de recreere și de asimilare a unor noi cunoștințe, fiind locul potrivit pentru vizitarea expozițiilor permanente și temporare, dar și pentru o cunoaștere mai amănunțită a exponatelor într‑un mod prietenos, accesibil și interactiv.

Secția Etnografie pune la dispoziția vizitatorilor obiecte dintr‑o lume arhaică, plină de simboluri, obiecte pe care înșiși copiii vremurilor respective le‑au folosit. Astfel că participanții la Atelierul de desen sunt încurajați să transpună în lucrările lor chipul unor astfel de obiecte, conform informațiilor de pe pagina de Facebook a MDJC.

Locul de desfășurare al atelierului de lucru este Secția Etnografie a muzeului, situată la parterul blocului Arcadia, din strada 1 Decembrie 1918. Persoanele interesate să participe la atelier se pot înscrie la numărul de telefon 0242.311.690. Taxa de participare: 2 lei/persoană.