Atelier de personalizat căni la Muzeul Agriculturii din Slobozia

Data: 22 August 2021

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Ierarh Nicolae” - Bucu și Muzeul Național al Agriculturii, și cu Parohia „Sfântul Dumitru” din Slobozia, județul Ialomița, a desfă­șurat joi, 19 august 2021, a doua activitate din cadrul proiectului educațional „Clubul de vară”, cu tema „Atelier de personalizat căni”.

Sub îndrumarea muzeografilor, a părintelui protopop Laurențiu Cioranu, a părintelui Ion Costache, a profesoarei Daniela Matei, și a asistentului social Anastasia Pătrașcu, copiii au personalizat căni cu diferite modele, mesaje și culori și au vizitat expoziția „La pas prin lumea satului”.

„Scopul acțiunii a fost dezvoltarea abilităților artistice, precum  și încurajarea copiilor de a aprecia tradițiile străvechi și gustul pentru frumos. La final, Protopopia­tul Slo­­bozia a oferit tuturor parti­cipan­ților produse de patiserie, felicitându-i totodată pentru implicarea, dibăcia și bucuria cu care au participat la activitate”, ne-a transmis profesoara Daniela Matei, implicată în acest proiect.