Atelier de pictură pe linguri de lemn la Slobozia

Un articol de: Anastasia Pătrașcu - 22 Feb 2018

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Bucu și Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia, județul Ialomița, a organizat marți, 20 februarie, atelierul de pictură pe linguri de lemn, numit „Culoare, veselie și tradiție românească”, cu scopul de a dezvolta deprinderi și com­pe­tențe artistice în rândul celor mici.

Copiii au pictat pe linguri de lemn diferite modele și forme în funcție de imaginația fiecăruia, încercând să dea viață bucăților de lemn. S-a folosit ca tehnică pic­tura și s-au utilizat ca materiale linguri de lemn, pensule, culori acrilice, modele cu motive tradi­ționale româ­nești.

Lucrările realizate vor fi expuse la sediul unității școlare din Bucu prin grija doamnei profesor Daniela Matei. Atelierul a fost apreciat ca fiind creativ, inedit și interesant, copiii practicând cu drag acest mește­șug. La final, fiecare a primit din partea Protopopiatului Slobozia un pachet cu produse de patiserie și răcoritoare. Pictura pe linguri de lemn este un obicei străvechi, iar cromatica obiectelor realizate a fost dominată de albastru, care în cultura populară românească era valorificată pentru a simboliza apa, râurile și cerul.