Atelier de pictură pe sticlă la Biserica „Buna Vestire”-Belu

Data: 08 Noiembrie 2022

Duminică, 6 noiembrie, la Biserica „Buna Vestire”-Belu din Protoieria Sector 4 Capitală, a fost organizat un atelier de pictură pe sticlă, lucru manual și realizare de motive florale brâncovenești. La aceste activități au participat aproape 40 de copii, care au fost însoțiți de părinții sau de bunicii lor.

„Le-am vorbit elevilor prezenți despre importanța rugăciunii zilnice, despre cum trebuie să fie făcută rugăciunea, despre importanța participării lor la slujbele săvârșite în biserică și că este necesar să se spovedească și să se împărtășească cu regularitate. Totodată, am avut și un dialog cu participanții despre temele mai-sus amintite. Am descoperit multă credință și dragoste pentru cele sfinte din partea copiilor, dorința lor de a se ruga în comuniune și de a participa la activitățile pe care noi le organizăm cu tinerii și cu copiii la Biserica «Buna Vestire»-Belu“, ne-a transmis preotul paroh Daniel-Alexandru Bărîcă.

Copiii au dat dovadă de multă pricepere și simț artistic și au realizat frumoase icoane. Ceilalți cre­dincioși participanți au realizat materiale pregătitoare pentru viitoarele activități cu tinerii și cu copiii de la biserica bucureșteană.

Participanţii au fost elevi de la Școala Gimnazială „George Bacovia”, de la Școala „Sfinții Trei Ierarhi” din București, precum și câțiva copii de la Grădinița „Ciu­percuța”.