Au fost premiaţi tinerii iconari din Arhiepiscopia Argeșului

Un articol de: Ziarul Lumina - 28 Aprilie 2017

Paraclisul „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica” din Curtea de Argeș a găzduit miercuri, 26 aprilie 2017, etapa eparhială a Concursului național de crea­ție „Icoana și Școala mărturi­sirii”, organizat de Patriarhia Română.

La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. În cadrul fes­tivității de premiere, Înaltprea­sfinția Sa a adresat un cuvânt de binecuvântare și felicitare a tuturor celor implicați în concurs.

În urma evaluării lucrărilor alcătuite la cele trei secțiuni: literară, artistică și multimedia, comisia de jurizare a stabilit următorii câștigători:
Locul I: Petcu Andreea din Parohia Găvana III-Protoieria Pi­tești. Coordonatori: preot Dumitrescu Alexandru și profesoare: Odă Elena și Silveanu Ileana;
Locul II: Nicu Teodora. Coor­donatori: preot Militaru Gabri­el, profesori: Hoaghea Cristian și Popa Valentin;
Locul III: Poștoarcă George Daniel. Coordonatori: preot Toader Cristinel, profesori: Toader Maria, Ceapraz Georgiana și Dorcioman Cristina.

Ocupanta locului I va reprezenta Eparhia Argeșului și Muscelului la etapa națională a concursului, care va avea loc în data de 21 mai 2017, la București, cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale.