Au fost sfinţite două biserici din Episcopia Huşilor

Un articol de: Constantin Ciofu - 09 Septembrie 2020

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit sâmbătă, 5 septembrie 2020, slujba Sfinţirii bisericii din filia Micleşti a Parohiei Ţifu, Protopopiatul Bârlad, judeţul Vaslui. Din soborul slujitorilor a făcut parte şi părintele Vladimir Beregoi, consilier la Sectorul economic și social-misionar al Episcopiei Huşilor.

După slujba de târnosire a urmat Sfânta Liturghie, oficiată în apropierea locaşului de cult. În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, ierarhul Huşilor a explicat pasajul evanghelic (Matei 22, 15-22) ce redă convorbirea Mântuitorului Hristos cu fariseii şi cărturarii care Îl ispiteau dacă să plătească dajdie Cezarului sau nu, după cum informează site-ul Episcopiei Huşilor. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Ignatie l-a hirotonit preot pe diaconul Nicolae Moldoveanu, noul paroh al Parohiei Ţifu. De asemenea, în semn de preţuire pentru realizarea lucrărilor de restaurare a bisericii din localitatea Micleşti, Preasfinția Sa l-a hirotesit în treapta de iconom pe părintele Marius Eduard Parpalea de la Parohia Ghermăneşti, Protopopiatul Bârlad, cel care a suplinit şi Parohia Ţifu. De asemenea, chiriarhul a oferit distincţii de vrednicie enoriaşilor care s-au implicat în edificarea sfântului locaş.

Biserica filiei Borodeşti a fost târnosită

Preasfinţitul Părinte Ignatie a săvârşit duminică, 6 septembrie, slujba Sfinţirii bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul Nicolae” din filia Borodeşti a Parohiei Pochidia, Protopopiatul Bârlad, judeţul Vaslui. Cu prilejul târnosirii, sfântul locaş l-a mai primit ca ocrotitor şi pe Sfântul Onufrie de la Vorona. După sfinţirea locaşului a urmat Sfânta Liturghie, oficiată pe un podium în apropierea locaşului de cult. În omilia rostită după citirea Sfintei Evanghelii, PS Ignatie a explicat pilda lucrătorilor celor răi, evidenţiind îndelunga-răbdare pe care o manifestă Dumnezeu faţă de noi. La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Doru-Bebe Telibaşa, în semn de preţuire pentru activitatea pastorală şi pentru tot efortul depus în ridicarea locaşului de cult din Borodeşti. De asemenea, a oferit distincţii de vrednicie şi enoriaşilor care au sprijinit construcţia bisericii.