Au început lucrările Congresului Internațional de Istorie a Presei

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 27 Septembrie 2023

Timișoara găzduieşte, în perioada 27-29 septembrie 2023, cel de-al 16-lea Congres Internațional de Istorie a Presei, organizat de Asociația Română de Istorie a Presei, în colaborare cu Academia Română - Filiala Timișoara, Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu”, Biblioteca Academiei Române - Filiala Timișoara, Societatea Enciclopedică a Banatului, Mitropolia Banatului, Uniunea Ziariștilor Profe­sioniști din România - Filiala „Valeriu Braniște” Timiș și alte instituții culturale.

Obiectivul congresului este acela de a stimula interesul comunității științifice pentru istoria presei, de a încuraja cooperarea și crearea unei rețele de cercetare în acest domeniu și de a asigura un cadru de dezbatere academică, potrivit site-ului asociatiaromanadeistoriapresei.ro

Tema acestei ediții este „Catedra și publicațiile sale. Presa instituțiilor de cercetare, educație și formare profesională”. În acest context se au în vedere preocupările de identificare a etapelor de evoluție și a tendințelor presei din instituțiile de cercetare, educație și formare profesională, în condiţiile expansiunii noilor tehnologii de informare și comunicare. Lucrările congresului sunt dedicate împlinirii a 70 de ani de existență a Bibliotecii Academiei Române - Filiala Timișoara și a evenimentului „Timișoara - Capitală Europeană a Culturii” 2023.