Autorități de stat din Palestina în vizită la Patriarhia Română

Data: 18 Octombrie 2024

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal și Secretarul Sfântului Sinod, a primit vineri, 18 octombrie, la Palatul Patriarhiei, o delegație palestiniană condusă de Excelența Sa dr. Varsen Aghabekian Shahin, ministru de stat pentru afaceri externe și expatriați, de Excelența Sa Issam Masalha, ambasadorul statului Palestina la București, și de Amira Hanania, membră și reprezentant al Înaltei Comisii Parlamentare pentru chestiuni bisericești din Palestina.

Pe parcursul întâlnirii, dr. Varsen Aghabekian Shahin a prezentat situația dramatică a populației creștine din Palestina în contextul conflictului miliar actual. Totodată, membrii delegației s‑au referit la rolul important pe care îl joacă, în Palestina, Înalta Comisie Prezidențială pentru chestiuni bisericești, a cărei misiune principală este de a ajuta inițiativele Bisericilor creștine locale de dezvoltare socială și economică. În plus, membrii delegației și‑au exprimat dorința unei cât mai strânse colaborări cu Bisericile creștine din Europa și, în special, cu Patriarhia Română.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul i‑a încredințat pe membrii delegației din Palestina de compasiunea, rugăciunea și solidaritatea Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, Preasfinția Sa a reiterat bunele relații ale Bisericii noastre cu creștinii din Palestina, subliniind importanța pelerinajelor organizate de către Patriarhia Română la locurile de naștere a creștinismului.

La finalul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul și‑a exprimat speranța că pacea și stabilitatea vor fi restaurate în cel mai scurt timp și a urat mult succes Înaltei Comisii Prezidențiale pentru chestiuni bisericești din Palestina în activitatea sa.

(Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române)