Biblii oferite în dar credincioşilor din Parohia Maieru, Protopopiatul Năsăud
În Parohia Maieru din Protopopiatul Năsăud a fost lansat un nou proiect pastoral-misionar, la iniţiativa şi prin implicarea parohilor Dan Cismaş şi Ioan Lăpuşte. Prin acest proiect, preoţii din Parohia Maieru doresc să ofere fiecărei familii de credincioşi din parohie, câte un exemplar din Noul Testament cu Psalmii, tipărit cu aprobarea Sfântului Sinod.
Acest program misionar este intitulat „Familia creştină – sub lumina Cuvântului Sfintei Scripturi”. Preoţii doresc ca prin acest program fiecare familie creștin-ortodoxă din Maieru să primească în dar, din partea parohiei, câte un exemplar din Noul Testament cu Psalmii, tipărit cu aprobarea Sfântului Sinod, sub îndrumarea şi cu purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române.
Parohia Maieru a reuşit să achiziţioneze, din fonduri proprii, un număr de 300 de exemplare, care au început să fie împărţite credincioşilor de către coratorii parohiei. Fiecare exemplar este personalizat şi însoţit de menţiunea „Îl rugăm pe Dumnezeu ca familia dumneavoastră să trăiască sub lumina Cuvântului Sfintei Scripturi!”.
Primii credincioşi din Parohia Maieru care s-au bucurat de acest dar au fost consilierii parohiali care, în şedinţa de lucru desfăşurată în Biblioteca Parohială „Sever Ursa” din cadrul Centrului Catehetic „Sfântul Arhidiacon Ştefan”, au hotărât să canalizeze resurse financiare ale parohiei în vederea continuării acestui demers.
Pentru finalizarea programului mai sunt necesare 1000 de exemplare, iar cei ce doresc să sprijine această acţiune pot să o facă adresându-se preoţilor parohi.
„Necesitatea acestui proiect misionar este dată de faptul că mulţi credincioşi fie nu au în casa lor Sfânta Scriptură, fie deţin traduceri tendenţioase ale ei, iar scopul lui este ca învăţătura Noului Testament şi Psaltirea lui David să ajungă cât mai aproape de sufletele credincioşilor. Utilitatea proiectului este fundamentată, în primul rând, biblic: «Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu» (In. 8, 47); iar în al doilea rând, teologic: «Biblia este biblioteca Duhului Sfânt pe care trebuie să o purtăm cu noi pretutindeni» (pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană) şi «Scriptura se adresează fiecărei epoci, indiferent de caracteristicile istorice şi culturale ale ei» (pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă)”, aşa cum ne-a informat parohul Dan Cismaş.