Bibliotecă digitală la Brăila

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 27 Septembrie 2022

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” din Brăila a lansat proiectul „Biblioteca digitală”, care oferă gratuit acces la cărţi vechi româneşti, manuscrise, cărţi poştale, fotografii, hărţi, titluri de bibliografie şcolară.

„Deşi activitatea de digitalizare a colecţiilor a început cu mulţi ani în urmă, dezideratul de a oferi publicului nostru o accesare cât mai uşoară şi rapidă a documentelor aflate în domeniul public s-a concretizat în anul 2022. Acum se poate regăsi o serie diversă de documente digitizate de tip text, imagine, audio sau video, copii digitale fidele ale documentelor aflate în patrimoniul instituţiei, prelucrate astfel încât să poată fi consultate pe loc, de oriunde, oricând, doar cu un click distanţă. Biblioteca Digitală a Brăilei este dinamică, în fiecare zi se adaugă noi şi noi obiecte digitale care sperăm să trezească interesul tuturor celor care vor accesa aceste colecţii virtuale. Biblioteca depune eforturi pentru a-şi deschide colecţiile cât mai larg posibil publicului de pretutindeni, în scop de cercetare, educaţie sau simplă curiozitate”, transmite Biblioteca Judeţeană, printr-un comunicat de presă citat de agerpres.ro.

Informaţiile sunt organizate pe diferite domenii de interes, respectiv cărţi vechi româneşti, manuscrise, cărţi poştale, fotografii, hărţi, bibliografie şcolară, medalistică, ziare şi reviste, articole, ziare vechi brăilene şi naţionale. Biblioteca Digitală a Brăilei poate fi accesată la această adresă.