Bilanțul activității Eparhiei ortodoxe românești de la antipozi

Data: 29 Ianuarie 2024

În perioada 27-28 ianuarie, la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii”, Reședința episcopală din Melbourne, Australia, s-au desfășurat lucrările Consiliului și Adunării eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Mihail. S-a analizat întreaga activitate a eparhiei pe anul 2023, sub aspect pastoral-misionar, administrativ, cultural, economic și canonico-juridic.

La dezbaterea temelor propuse în cadrul Adunării eparhiale s-a acordat o atenție deosebită Anului omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor, și Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

În cadrul slujbelor religioase s-a făcut o sesiune de comunicări, prezentând aspecte din tematica Anului omagial și comemorativ 2024.

Sâmbătă, 27 ianuarie, Preasfințitul Părinte Episcop Mihail a săvârșit Vecernia cu Litia, împreună cu preoții prezenți din Australia și Noua Zeelandă. După programul liturgic a avut loc ședința Consiliului eparhial în care au fost analizate rapoartele de activitate pe anul 2023, fiind astfel pregătite pentru a fi prezentate la Adunarea eparhială.

Duminică, 28 ianuarie, ierarhul locului a săvârșit Sfânta Liturghie, apoi a avut loc slujba de Te Deum, urmată de ședința Adunării eparhiale. În cadrul acesteia, s-au citit rapoartele de activitate ale parohiilor din cuprinsul eparhiei, după care a urmat sinteza întregii activității la nivel eparhial.

La final, ierarhul a adresat un cuvânt de felicitare și mulțumire pentru eforturile depuse atât de preoții și de membrii consiliilor parohiale, cât și de cre­dincioșii ortodocși care sunt membri în Adunările parohiale, se arată pe roeanz.com.