Bilanțul activităților Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Data: 27 Ianuarie 2021

Sâmbătă, 23 ianuarie, în paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, sub președinția Înaltprea­sfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădău­ților, s-au desfăşurat lucrările şedinţei anuale de lucru a Adunării eparhiale, în cadrul căreia s-a prezentat bilanţul întregii activităţi a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților din anul 2020.

În deschidere, chiriarhul, consilierii și inspectorii eparhiali, precum și membrii forului bisericesc - clerici și mireni - au participat la slujba Sfintei Liturghii și la cea de Te Deum, săvârşite de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar eparhial. În cadrul ședin­ței, au fost prezentate rapoartele generale anuale ale sectoarelor administraţiei eparhiale şi s-au stabilit obiectivele pentru anul 2021. S–a evidenţiat activitatea desfăşurată, pe parcursul anului trecut, în toate domeniile de manifestare a vieţii bisericeşti. Între prio­ri­tățile eparhiei pentru 2021 se numără publicarea volumului „Seminarul Teologic - 30 de ani”, inițierea unei biblioteci eparhiale digitalizate, realizarea albumului „Mănăstiri din Arhiepiscopia Sucevei și Rădău­ților”, înființarea și acreditarea unei Fun­dații Umanitare de Sector, precum și a 5 filiale la nivel de protopopiate, proiectarea și atragerea de fonduri pentru Policlinica și Spitalul „Anastasie Crimca” și reactivarea liturgică a eclesi­arniței Mitropolitului Anastasie Crimca. De asemenea, se dorește crearea unei hărți interactive privind activitatea misionar-pastorală și filantropică a eparhiei, precum și organizarea unei serii de conferințe despre marii duhovnici ai României.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a adus prinos de recunoştinţă înaintașului său, vrednicul de pomenire Arhiepiscop Pimen și a evidențiat faptul că activitatea desfășurată de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor reprezintă continuarea și dezvoltarea proiectelor inițiate de acesta. Gândul de mulțumire s-a îndreptat către toți mem­brii Adunării eparhiale și către oficialitățile locale și județene.