Bine de Ştiut...

Data: 02 Iulie 2011

Dragii mei, pentru că suntem deja în luna iulie şi a început sezonul caiselor, am să vă spun câte ceva despre aceste fructe minunate pe care sper că le consumaţi din belşug în fiecare vară.

- Prin bogăţia de vitamine şi minerale pe care le conţin, caisele ne ajută să fim sănătoşi. - Dintre toate fructele, caisa conţine cea mai mare cantitate de vitamina A. Fiind o sursă remarcabilă de caroten, caisa îi ajută pe copii în procesul de creştere. Ea contribuie la regenerarea celulelor şi la vindecarea unor afecţiuni ale pielii (în special a acneii), o protejează de efectele negative ale razelor solare, îmbunătăţeşte vederea (mai ales pe cea nocturnă). - Datorită conţinutului de fosfor, aceste fructe sunt de mare ajutor celor care se plâng de pierderi de memorie. - Una dintre proprietăţile de bază ale acestor fructe este aceea că întăresc sistemul nervos, motiv pentru care sunt recomandate în astenie fizică şi intelectuală, insomnii, stres, oboseală. - Caisele ajută mult la digestie şi detoxifică organismul, îi sporesc reacţiile naturale de apărare, îl fortifică şi îl regenerează. - Şi pentru că poate nu ştiaţi, ţara lor de origine este China, mai exact regiunile montane, unde se cultivă de peste 4.000 de ani. Au traversat Imperiul Persan şi, în urma expediţiilor militare ale lui Alexandru cel Mare, au pătruns în Orientul Mijlociu. De acolo şi-au făcut drum spre Grecia şi Italia. Peste ani, caisele s-au răspândit în toată Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi, în cele din urmă, California.