Binecuvântare arhierească în Călugăreni, Suceava

Un articol de: Irina Ursachi - 20 Ianuarie 2021

Duminică, 17 ianuarie, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a slujit Sfânta Liturghie în satul Călugăreni, comuna Adâncata, județul Suceava.

În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a făcut referire la minunea vindecării celor 10 leproși, la bunătatea inimii celui care I-a mulțumit Mântuitorului Iisus Hristos pentru însănătoşirea minunată și la importanța darului simțirii pe care ni L-a dat Dumnezeu. De asemenea, a atras atenția că educația este în strânsă legătură cu buna simțire: „Există o nesimțire care ține de o lipsă de educație sau de o lipsă de a împlini ceea ce am aflat noi bun și frumos în casa noastră”. Din nefericire, sunt tot mai întâlnite situațiile în care omul este fără simțire, total insensibil la necazul celuilalt, a adăugat ierarhul: „Cel mai dureros este când cu sufletul nu simțim. (...) Când nu simți păcatul, este o durere mare pentru Dumnezeu și o mare tristețe pentru noi, duhovnicii”.

La finalul slujbei, ierarhul a binecuvântat o parte din lucrările de reabilitare care se fac în cuprinsul bisericii, iar părintele paroh Dimitrie Horga, consilier administrativ al Centrului eparhial Suceava, a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență și binecuvântare.