Binecuvântare arhierească în Parohia Berezlogi
Biserica „Sfânta Parascheva” a Parohiei Berezlogi - Sireţel, Protopopiatul Paşcani, judeţul Iaşi, a fost târnosită ieri, 15 iulie 2018. Slujba Sfinţirii şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de către Preasfinţitul Părinte Episcop Calinic Botoşăneanul.
Anii de jertfă depuşi în ridicarea şi înfrumuseţarea Bisericii „Sfânta Parascheva” a Parohiei Berezlogi - Sireţel, Protopopiatul Paşcani, judeţul Iaşi, au fost încununaţi ieri, 15 iulie 2018, prin slujba Sfinţirii. Aceasta a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. În cuvântul adresat celor prezenţi, ierarhul a vorbit despre semnificaţiile Evangheliei din Duminica a 7-a după Rusalii, îndemnându-i pe oameni să fie mereu prezenţi la sfintele slujbe în biserica din Berezloci, pentru ca eforturile depuse de ctitori să nu fie în zadar.
„Într-o atmosferă de bucurie, în dimineaţa zilei de 15 iulie, l-am întâmpinat în Parohia Berezloci pe Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul. Preasfinţia Sa a sfinţit biserica ridicată spre slava lui Dumnezeu pentru cele 56 de familii din acest sat. Cu ajutorul credincioşilor, sfântul locaş a fost renovat şi dotat cu toate obiectele de cult necesare. A fost o atmosferă deosebit de frumoasă la Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul. În jur de o mie de oameni s-au rugat împreună cu noi, Bunul Dumnezeu binecuvântându-ne cu un timp frumos. Toată rânduiala s-a derulat într-o armonie deosebită”, a relatat părintele Daniel-Ionuţ Muraru, suplinitor la biserica din Berezlogi şi parohul Parohiei Slobozia.
Pentru susţinerea lucrărilor de construcţie şi de înfrumuseţare, mai multe persoane au primit distincţii de vrednicie din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Părintele Daniel-Ionuţ Muraru a primit rangul de iconom stavrofor, iar primarul comunei Sireţel, Gheorghe Ancuţa, a primit cu acest prilej Crucea Moldavă pentru sprijinirea de-a lungul anilor a tuturor bisericilor din comună.
„Momentul sfinţirii bisericii a fost trăit cu mare bucurie de întreaga comunitate. Lucrările la biserică au început acum 35 de ani, în anul 1983, fiind declarată iniţial casă mortuară. După o perioadă de stagnare, în anul 2007, au fost demarate lucrările de renovare, fiind ridicată o casă de prăznuire şi o clopotniţă”, a adăugat părintele Daniel-Ionuţ Muraru. Oamenii au avut binecuvântarea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina Sfintei Mese.