Binecuvântare arhierească în parohia bihoreană Sânlazăr

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 12 Octombrie 2022

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit în Duminica a 20‑a după Rusalii pictura Bisericii „Nașterea Domnului” și „Învierea lui Lazăr” din Parohia Sânlazăr și a săvârşit Sfânta Liturghie.

Preasfințitul Părinte Sofronie a arătat în predica sa că biserica este un „laborator al Învierii”: „Noi, la Sfânta Liturghie, primim deja darul învierii. Sfânta Liturghie face ca biserica în care suntem să devină, Liturghie de Liturghie, prin prezența noastră la Taina Împărăției cerurilor, și cetate a Nainului, cea care s‑a întâlnit cu învierea; pentru că învierea fiului văduvei din Nain a adus vestea cea bună a învierii pentru întreaga cetate a Nainului! Aceasta este Vestea cea Bună a mântuirii, adică Evanghelia păcii! Vestea cea Bună ne spune că scăpăm de moarte, că suntem izbăviți din moarte, că nu mai este moarte, ea a fost biruită!”

Pr. paroh Andrei‑Ioan Cionca a mulţumit ierarhului şi i‑a oferit o icoană cu Preasfânta Fecioară Maria și Pruncul Iisus. Preasfinția Sa a felicitat comunitatea parohială pentru finalizarea lucrărilor de construire și înfrumusețare la sfântul lăcaş şi a oferit o diplomă de apreciere pr. Cosmin‑Ioan Bențe, fost paroh și actualul conducător al oficiului parohial de la Parohia Hotar din Protopopiatul Oradea, sub coordonarea căruia a fost târnosită, la 24 septembrie 2017, și începută lucrarea de împodobire cu pictură a bisericii.