Binecuvântare arhierească în parohia clujeană „Sfinții Martiri Brâncoveni”

Un articol de: Darius Echim - 08 Martie 2022

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Cluj-Napoca, în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză), 6 martie.

Ierarhul, înconjurat de un sobor restrâns de clerici, a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezența a numeroși cre­dincioși clujeni. După citirea pericopei evanghelice, Preasfinţitul Părinte Benedict Bistriţeanul a rostit un cuvânt de învă­țăt­u­­ră, în cadrul căruia a precizat că a posti înseamnă a face și o selecție a informațiilor sau a gândurilor care nu sunt folositoare. Totodată, ierarhul i-a îndemnat pe părinți să-i învețe și pe copii să postească.

În cadrul Liturghiei, ierarhul a rostit rugăciuni pentru pace și încetarea războiului din Ucraina și i-a pomenit pe cei care au murit în urma conflictului militar.

Parohia ortodoxă „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Protopopiatul Cluj II a fost înființată în anul 2010, paroh fiind preotul Petru Florin Drăgan. Bisericuța de lemn, situată pe strada Câmpului, unde se slujește în prezent, a fost adusă de la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie” din Băișoara.