Binecuvântare arhierească în parohia românească din Vitoria-Gasteiz, Spania

Un articol de: Marius Nedelcu - 04 Noiembrie 2017

Hramul Parohiei Ortodoxe Române „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”, din Vitoria-Gasteiz, Spania, a fost binecuvântat anul acesta de pre­zența Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei. Prea­sfinția sa a săvârșit slujba Sfintei Liturghii și a binecuvântat pe cei prezenți, felcitându-i cu prilejul împlinirii a 10 ani de la înfiin­țarea parohiei.

La momentele deosebite și ceasurile de rugăciune desfășu­rate în această comunitate au participat, împreună cu PS Părinte Timotei și părintele paroh Radu Sorin Ursu, preoți din protopopiat și împrejurimi însoțiți de credin­cioși. Din partea Bisericii Catolice a fost prezent Juan Carlos Elizalde Espinal, Episcopul Diocezei de Vitoria, iar din partea autorită­ților române a participat Marian Popescu, Consulul general la Bilbao.

După Sfânta Liturghie, ierarhul nostru a sfințit icoanele care au fost aduse recent pentru înfru­musețarea și completarea iconostasului sculptat.

La finalul slujbei, Preasfin­țitul Părinte Timotei a oferit părintelui Radu Ursu, ca semn de recu­noș­tință pentru activitatea misionară rodnică desfășurată în cei 10 ani de slujire în Spania, Crucea Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, iar comu­ni­tății credincioșilor i-a dăruit o diplomă de vrednicie. Evenimentul s-a încheiat cu un frumos moment artistic susținut de tinerii și cre­dincioșii parohiei, coordonați de doamna preoteasă Daniela Ursu.