Binecuvântare arhierească la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 19 Decembrie 2017

În Duminica a 28-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a binecuvântat în vederea slujirii Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș. Sfântul locaș a fost donat Episcopiei Caransebeșului de către comunitatea evanghelică de confesiune augustană în luna martie a acestui an. De atunci au fost efectuate ample lucrări de consolidare, amenajare și înfrumusețare a bisericii, în special la interior. Sfântul locaș se află în vecinătatea noului sediu al Protopopiatului Caransebeș.

„Cu o săptămână înainte de marele praznic al Nașterii Mântuitorului Hristos poposim duhov­nicește în cetatea Caransebeșului, binecuvântând noua biserică a Parohiei «Intrarea Domnului în Ierusalim». Această biserică a apar­ținut comunității evanghelice, dar la începutul anului 2017 a fost donată Episcopiei Caran­sebeșului, iar noi am achiziționat casa din imediata apropiere astfel încât să putem amenaja, pe de-o parte, sediul Protopopiatului Ortodox Român Caransebeș, iar aici să amenajăm o biserică ortodoxă pentru acest cartier unde într-adevăr a fost o mare nevoie de un locaș de cult. Așadar, am binecuvântat acest sfânt locaș care nu este finalizat, este amenajat doar în interior pentru a se putea sluji, iar în exterior mai sunt foarte multe lucrări de efectuat. Ne-am bucurat că astăzi credincioșii din jurul acestei biserici au venit în număr mare, s-au rugat împreună cu noi și s-au împărtășit cu Sfintele Taine”, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

După slujba de binecuvântare, Preasfințitul Părinte Lucian a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi. Pe lângă numeroșii credincioși, la slujbă au participat şi reprezentanţi ai oficialităților locale. Pentru munca depusă, ierarhul i-a oferit părintelui paroh Florin Ciucur, care este şi protoiereu, o cruce pectorală, iar pe părintele coslujitor Cosmin Brebu l-a hirotesit iconom.

Binefăcătorilor sfântului locaş Preasfinția Sa le-a oferit acte de cinstire, precum și Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”. La finalul Sfintei Liturghii, un grup de copii din cadrul parohiei a prezentat un buchet de colinde și a fost răsplătit cu daruri.