Binecuvântare arhierească la catedrala din Arad

Data: 23 Martie 2021

În prima duminică din Postul Mare, la Catedrala Arhiepiscopală din cetatea Aradului, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învă­țătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre „Atotprezența divină” (pe baza citirilor scripturistice ale duminicii: Evr. cap. 11, Ioan cap. 1 și ale Cazaniei duminicii), tălmăcind citirile zilei despre credința sfinților și încredințarea lui Natanael despre dumnezeirea Mântuitorului, Căruia îi devine ucenic, având făgăduința vederii cerurilor deschise. De asemenea, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să participe la colecta organizată în biserici în această perioadă a Postului Mare, spunând că un semn al comuniunii și soli­darității în Biserică este Fondul Central Misionar care ape­lează la con­tribuția credin­cioșilor pentru solidaritatea cu cei în nevoi.

La final s-a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima duminică din Postul Mare, ne-a transmis arhidiaconul Claudiu Condurache.