Binecuvântare arhierească la Șimleu Silvaniei

Un articol de: Darius Echim - 21 Decembrie 2021

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, 19 decembrie, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhi­episcopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit Sfânta Liturghie la biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Orășenesc „Prof. Dr. Ioan Pușcaș” din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj.

Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură pe tema „Gătește-te, Betleeme!” Vorbindu-le credincioșilor prezenți despre așteptarea Nașterii Domnului, ierarhul a spus că fără osteneală nu există bucurie.
Răspunsurile liturgice au fost date de Cvartetul Synavlia, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de Roxana Chicidea. La chinonic, corul parohiei, dirijat de preoteasa Maria Pop, a interpretat mai multe colinde.

La final Liturghiei, Cvartetul Synavlia împreună cu arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop au susținut un concert de colinde. Preotul paroh Petru-Mircea Pop a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare.